Sa discutam despre AED-uri (Automated external defibrillator)
Ce este un AED? (Automated external defibrillator)
Versiunea portabilă a defibrilatorului a fost inventată la mijlocul anilor 1960 de către Frank Pantridge din Belfast, Irlanda de Nord. https://en.wikipedia.org/wiki/Automated_external_defibrillator
Un defibrilator extern automat (AED) este un dispozitiv electronic portabil care diagnostichează în mod automat aritmiile de tipul fibrilației ventriculare și tahicardiei ventriculare sustinute. Este capabil să le intrerupa prin defibrilare, prin aplicarea energiei electrice care oprește aritmia, permițând inimii să isi restabilească un ritm cardiac eficient.

Scopul utilizării unui defibrilator este tratarea stopului cardiac. Defibrilatoarele au cabluri de electrocardiogramă (ECG) și electrozi adezivi (sau padele). Electrozii de defibrilare sunt așezați pe pieptul pacientului furnizand șocul electric.
Cu ajutorul comenzilor audio și vizuale simple, AED-urile sunt proiectate pentru a fi ușor de folosit.
Tipuri de AED-uri
Semi-automat (SAED)
Dotat cu doua butoane: unul pentru pornire/oprire si unul pentru livrare soc. In cazul unui AED semiautomat, unitatea masoara ritmul cardiac al pacientului si îl sfătuiește pe salvator dacă este sau nu necesar un șoc, iar salvatorul are două acțiuni specifice de făcut:
- Sa se asigure că nimeni nu atinge pacientul in timpul analizei si a livrarii socului
- Sa apese butonul șoc.
Complet automat (FAED)
Dotat cu un singur buton de pornire/oprire. Odată ce electrozii sunt aplicati pacientului, un AED complet automat administrează șocul atunci când este necesar, fără nicio altă acțiune umană. In acest caz, salvatorul are o singură acțiune de făcut: asigurarea faptului că nimeni nu atinge pacientul in timpul analizei si a livrarii socului.
Ambele tipuri de AED-uri semiautomate și complet automate sunt la fel de eficiente in salvarea vieților. Toate AED-urile oferă instrucțiuni clare și concise pe tot parcursul procesului de salvare. În plus, indiferent dacă AED-ul este semi-automat sau complet automat, toate AED-urile vor analiza ritmul cardiac al victimei și vor stabili dacă este necesar un șoc. Niciun AED nu va șoca pe cineva „accidental”, indiferent de câte ori este apăsat butonul de șoc, dacă nu este recomandat un șoc de catre echipament.
Importanta AED-urilor
Stopul cardiac este principala cauză de deces în rândul adulților din lume, luand o viață la fiecare două minute.
Stopul cardiac în afara spitalului ia mai multe vieți decât cancerul, SIDA, Alzheimer, diabetul și orice altceva boală sau accidente. Acesta pune viața în pericol și, atunci când se întâmplă, doar 10% supraviețuiesc. Acest procent poate fi inversat dacă este tratat la timp: o resuscitare cardio-pulmonară timpurie și o defibrilare în timp util poate ridica rata de supraviețuire până la 70%.

Un stop cardiac poate surveni oricând, oriunde și fără avertizare. Persoana afectată are la dispoziție doar câteva minute prețioase pentru a avea o șansă de supraviețuire. https://www.amiitalia.com/aed-training-2/
PRIMUL AJUTOR AR PUTEA FI ULTIMA ȘANSĂ A CUIVA
SAVER ONE AED sunt concepute pentru acces public și echipate pentru salvare rapidă și sigură.
Sunt foarte eficiente și ușor de folosit de orice salvator, chiar și fără o instruire minimă.
Defibrilatoarele semi și complet automate SAVER ONE sunt doi membri de nădejde ai familiei noastre AED.
Alege cel mai bun AED portabil pentru salvarea vieților oriunde în orice spațiu public (acasă, la birou, la școală, la hotel, în aeroport, în tren, pe plajă, la sala de fitness, la piscină, în restaurant, etc.) înainte de sosirea serviciilor de urgență.

Specialistii nostrii va stau la dispozitie pentru efectuarea trainingului necesar utilizarii defibrilatoarelor de tip AED, in situatii de urgenta. Cu ajutorul echipamentelor SAVER ONE T AED Trainer, specialistii nostrii va pot instrui in acordarea primului ajutor, prin intermediul celor 10 scenarii realiste prestabilite precum si a celor 4 scenarii configurabile de catre utilizator.
Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa ne scrieti la adresa: office@powermedical.ro